Afrika

De Afrikaanse keuken is beïnvloed door de wereldgodsdiensten als de lokale religies. Andere invloeden op de Afrikaanse keuken zijn het warme klimaat, en de slechte levensomstandigheden, dit leidt tot een arme keuken met veel stoofgerechten.

De keuken kan onderverdeeld worden in drie regionale keukens:

  • De Sub-Sahara: wordt gekenmerkt door het gebruik van pinda's, gierst, sorghum, cassave, zoete aardappelen, bakbananen, yams ,okra en andere groene groenten.
  • De Noord-Afrikaanse: wordt gekenmerkt door het gebruik van fruit, knoflook, couscous en bulghur, schapenvlees en olijfolie.
  • Het Midden-Oosten: wordt gekenmerkt door het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom zijn hier cruciale invloeden voor aanvullingen op dit dieet onder de vorm van kaas en vlees.

Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven wij gaat voor u op zoek.

Back to Top