Turkse producten

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Turken in hun rijken, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam.

De Sultans behielden hun luxueuze kookkunst. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Turkse keuken heeft blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yaghurt, het belangrijkste onderdeel van het Griekse Tzatziki, een typische Turkse nomadendrank.

De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groenten, gegrild vlees of vis en vele soorten salades.

Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven gaat voor u op zoek.

Back to Top