Indische producten
India kent een grote verscheidenheid aan etnische, maatschappelijke en religieuze bevolkingsgroepen, wat zijn weerslag heeft op de Indiase keuken.
Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en verse kruiden die tot garam masala's (kerriemengsels) gemalen worden. Curries, tandoori's, tikka's en kofta's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Tevens maakt men veel gebruikt van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.
Traditionaliteit
De verschillende godsdiensten in India hebben een grote invloed op de Indiase keuken. De koe is volgens het Hindoeïsme een heilig dier en daarom zullen hindoes geen rundvlees eten. De Moslims zullen daarentegen geen varkensvlees eten. Omdat een groot aantal hindoes helemaal geen vlees eet, zijn veel Indiase gerechten vegetarisch. Traditioneel eet men in India met de rechterhand. De linkerhand raakt het eten nooit aan en wordt als onrein beschouwd.
|
|
|
Contact opnemen
Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven gaat voor u op zoek.