Russische producten

De Russische keuken is van oorsprong een boerenkeuken, veel sobere, maar voedzame gerechten. Een aantal gerechten die u veel tegenkomt zijn haring, zuurkool en roggebrood. De oorzaak hiervan zijn de strenge Russische winters die ervoor zorgen dat er veel houdbare ingrediënten gebruikt worden.


De Russisch-orthodoxe kerk is ook van grote invloed op de eetgewoonten van de Russen geweest. Tijdens de vele vastenperiodes was het verboden om vlees, melkproducten en eieren te eten. Hierdoor zijn er veel recepten met groenten, vis en paddestoelen te vinden.

Dit in tegenstelling tot het grote paasfeest, dat de langste vastenperiode afsluit. Hier worden juist veel vleesgerechten geserveerd. Het speenvarken is een Russische delicatesse tijdens feestmaaltijden.

Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven gaat voor u op zoek.

Back to Top
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken