Srilanka

De Srilankaanse keuken kent veel invloeden vanuit India, maar vanwege de koloniale historie ook uit Europa. De Srilankaanse keuken staat vooral bekend om rijst met curry. De curry wordt bereidt met kruiden en specerijen in combinatie met vlees, vis of gevogelte.

Westerse gerechten


De Srilankaanse keuken is heel pittig, zeker voor een westers persoon. In hotels wordt hiermee rekening gehouden en kunt u veelal westerse gerechten eten. Ook zijn de curries vaak iets minder pittig gemaakt.

Een lokaal gerecht met Nederlandse invloeden is de Lamprais. Lamprais is rijst gekookt met curry, hierbij worden een soort frikadellen gevoegd. Het geheel wordt opgerold in een bananenblad en in de oven gebakken.

In Sri Lanka kunt u veel vers fruit krijgen, vooral bananen, papaja’s, ananas, mango’s en kokosnoten. Deze worden overal langs de weg te koop aangeboden voor een paar cent.

Neem contact op


Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven gaat voor u op zoek.

Back to Top
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken