Turkse producten

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Turken in hun rijken, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam.

De Sultans behielden hun luxueuze kookkunst. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Turkse keuken heeft blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yaghurt, het belangrijkste onderdeel van het Griekse Tzatziki, een typische Turkse nomadendrank.

De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groenten, gegrild vlees of vis en vele soorten salades.

Zoekt u een bepaald product? Stuur het ons door en Exotic World in Leuven gaat voor u op zoek.

Back to Top
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken